45-годишният Балъков ще работи в новия си тим, заедно с помощниците Илия Груев и Йончо Арсов. Двамата помагаха на бившия плеймейкър на националния ни отбор и в хърватския гранд Хайдук Сплит.

Балъков, който направи име в Германия като играч на Щутгарт, в своята кариера е водил в България Черноморец Бургас, а в чужбина - Грасхопър и Сенкт Гален от Швейцария, както и хърватския Хайдук.

В периода 2003-2005 година, Бала, който става първият български старши треньор в Бундеслигата, бе помощник на Феликс Магат и Матиас Замер при "мерцедесите".

"Приех предложението на Кайзерслаутерн, защото смятам, че мога да спася отбора от изпадане. Често като играч съм играл на този стадион и знам каква е атмосферата тук и колко прекрасни и страстни са феновете ни", каза Балъков при представянето си.

"Червените дяволи са име в Европа, а аз чакам с нетърпение да започна да работя. Мисля да гледам в дългосрочен план и да постигна целта - оставане в елита, там, където е мястото на Кайзерслаутерн", добави българинът, цитиран от БГНЕС.

"Красимир Балъков има сериозен опит, познава много добре Бундеслигата и е доказал, че може да работи с млади играчи. Ние сме убедени, че той е човекът, който може да ни помогне да останем в елита. Неговата основна цел този сезон е оцеляване в Бундеслигата", каза пък президентът на немския тим Щефан Кунц.

Балъков обаче няма много време, защото новия му тим, който е последен в класирането на Бундеслигата, гостува в събота на Фрайбург. За Кайзерслаутерн вече са играли двама българи - Мариан Христов, който е шампион на Германия с тима под ръководството на Ото Рехагел, както и Илиан Мицански.